Is dit iets voor mij?

Wil je goed voor je lijf zorgen? Dat doe je door er de juiste brandstof in te stoppen, dat wil zeggen voeding in plaats van vulling. Dus geen bewerkte producten maar voeding zoals de natuur het geeft. Ik ben bijvoorbeeld een groot fan van groente en de 3 V’s: Vers, Veel en Variatie. Door te variëren krijg je immers de belangrijkste vitaminen en mineralen binnen!
Het resultaat? Je voelt je een stuk energieker en vitaler. Dat je daardoor ook kan afvallen is mooi meegenomen maar niet het belangrijkste doel. Op termijn zal dit zeker gebeuren en het zal dan wél duurzaam zijn!

Ik help je om te komen tot een verantwoord voedingspatroon passend bij jouw levensstijl. Jij maakt de keuzes om dit goed in te vullen. En geen (crash) diëten, geen standaard lijstjes met menu’s, en niet alleen calorieën tellen (de ene calorie is immers de andere niet).

Hoe doen we dat?

Na een kennismakingsgesprek besluiten we samen of we het traject ingaan. Duurzaam afvallen betekent immers een langere periode van samenwerken.

Tijdens het intakegesprek wat daarna volgt inventariseren we je huidige situatie en wat je doelen zijn. Om de beginsituatie vast te leggen ga ik je dan ook wegen en meten. Je houdt vervolgens 10 dagen een voedingsdagboek bij, dit analyseer ik en op basis hiervan maak ik een persoonlijk advies. We voeren dit stap voor stap in, bij elke afspraak voegen we iets toe als de vorige stap er voldoende ingesleten is. Belangrijk hierbij blijft dat gezond eten ook lekker eten betekent. Genieten is immers  een voorwaarde voor blijvende verandering.

En realiseer:  als je denkt dat gezondheid duur is, probeer ziekte eens!

Klant-ervaring

“mijn plezier in sporten is weer terug” – Ruud, 59 jaar

In februari 2018 gaf mijn lichaam aan dat het genoeg is geweest. Ik heb te lang de signalen genegeerd. Ik was constant moe, op het werk, tijdens het mountainbiken én als ik niets zat te doen. 

Ik kon zo niet langer doorgaan. Ik wil per slot van rekening ook na mijn 70ste gezond en fit zijn en nog steeds mountainbiken.

Ik kwam erachter dat ik erg veel suikers at. Die gaven me elke keer wel weer een zetje om verder te gaan maar mijn conditie/kracht ging steeds verder achteruit ondanks dat ik 2 á 3 keer per week aan het mountainbiken was.

Ik heb hulp/advies gezocht bij Vitaalcoach Johan Koenders. Na het eerste gesprek waarin ik mijn doelstellingen moest formuleren zijn we aan de slag gegaan. In diverse sessies heeft Johan mij op enthousiaste en deskundige wijze geholpen om mijn eetpatroon drastisch te wijzigen. Daarnaast hebben we samen mijn trainingsbelasting aangepast en bewustwording van je ademhaling. Ze zeggen al het begin is moeilijk en dat klopt! Vaste (eet)patronen moesten doorbroken worden. Met de ondersteuning en recepten van Johan is het gelukt. Ik voel mij fit en voel mij weer energiek. De vermoeidheid is er alleen als ik weer een heerlijke lange mtb-tocht heb gemaakt. Een leuke bijkomstigheid is ook de kilo’s die ik kwijt ben.

Het is belangrijk om goed en gezond te eten en bewust te zijn van je lijf. Met behulp van Vitaalcoach Johan Koenders heb ik hier een toekomstbestendige invulling aan kunnen geven.